woensdag 5 maart 2008

Pruikenbol

Zondag 2 maart was het dan eindelijk zover om een workshop te gaan volgen bij Loes Diebels van de Pruikenbol.
Loes heeft ons die zondag heel veel geleerd over het maken van van pruikjes voor de bewoners van onze poppenhuizen.


In mijn enthousiame had ik wel vijf 'bewoners' meegenomen. Onderweg naar Bathmen twijfelde ik of het niet een beetje teveel zou zijn. Voor vijf popjes pruikjes maken is misschien wel wat teveel gevraagd.
Na de koffie met een lekkere punt vlaai zijn wij vol ijver begonnen. Terwijl wij hard doorwerkte vertelde Loes veel over het maken van pruiken en hoe zij na een leven waarin het kappersvak centraal stond, uiteindelijk in de poppenhuiswereld belandde.
Op de foto hierboven ziet u rechts Joke en Loes, achterin de vriendin van Loes, Frieda en links ben ik bezig om het geleerde in de praktijk te brengen.
Het is ons uiteindelijk gelukt om onze popjes van pruikjes te voorzien en van de vijf popjes hebben nu vier een pruikje.
Voordeel van deze methode is dat de pruikjes verwijderd kunnen worden zodat de popjes eerst aangekleed kunnen worden zonder de haren te beschadigen.

Wij hebben een hele gezellige en leerzame dag gehad en wij zijn allemaal zeker van plan om een vervolgcursus te gaan volgen bij Loes. Loes gaat ons dan de techniek van het inplanteren leren.

Geen opmerkingen: